Olej z dzikiej róży

Olej z dzikiej róży

Olej z dzikiej róży tłoczony jest na zimno i jest prawdziwym skarbem dla naszej skóry. Ma on w swoim składzie nie tylko witaminę C, ale także E i A oraz kwasy tłuszczowe: linolowy, linoleinowy, olejowy. Dodatkowo zawiera też kwasy omega3i omega6. Olej taki można stosować zarówno w kuchni np. dodając do sałatek, ale także w kosmetyce jako serum. Witamina C działa jako naturalna ochrona przed wolnymi rodnikami dzięki czemu opóźnia procesy starzenia się skóry. Olej działa też nawilżająco, poprawia ukrwienie i jędrność skóry oraz zmniejsza przebarwienia i wyrównuje koloryt.

Jest dobry prawie na wszystko bo łagodzi też podrażnienia, wzmacnia naczynka oraz zapobiega ich pękaniu. Zaleca się go do skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej, naczynkowej,a także na blizny i rozstępy. Właściwie każda z nas powinna zauważyć jego pozytywne działanie.  Olej taki można nakładać na noc, ma on ciekawy czerwony kolor. 

Powiązane posty: